Varför har jag inte testat detta tidigare? Helt fantastiskt gott med russin i sconesen som ger en härlig sötma. Jag hade även i liiite socker i degen för att jag var sugen på lite sötare scones. Jag bakade dessa i min mini-brödform, men det går utmärkt att göra i muffinsformar eller bara direkt på bakplåtspapper också. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Russinscones, 6 st 4,5 dl vetemjöl 2 msk strösocker 1 krm salt 2 tsk bakpulver 75 g smör 1,5 dl russin 1 ägg 2 dl mjölk Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Blanda alla torra ingredienser. Blanda ner smöret och smula sönder det med fingertopparna så att du får en smulig deg. 3. Tillsätt russin, ägg och mjölk och arbeta snabbt ihop till en kladdig deg. 4. Forma små bullar och lägg i muffinsformar eller i muffinspanna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Vill du ha fler recept på scones så hittar du massor av variationer här: Scones