Har du testat att baka matbröd med saffran? Om inte så har du något att se fram emot, det blir så gott! Det här saffransbrödet i långpanna blir riktigt fluffigt och saftigt! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Saffransbröd i långpanna, 24 st5 dl vatten2 dl havregryn50 g smör0,5 g saffran50 g jäst4 dl rågsikt1 ägg1 tsk salt2 msk flytande honungca 8-9 dl vetemjölGör så här:1. Koka upp hälften av vattnet.2. Lägg havregryn och smör i en bunke, häll över det kokande vattnet och rör om tills smöret smält. Rör i saffran.3. Tillsätt resten av vattnet. Låt svalna tills vätskan är 37 grader.4. Smula i jästen och rör tills den löst upp sig.5. Tillsätt rågsikt, ägg, salt, honung.6. Tillsätt nästan allt vetemjöl och arbeta degen 10 minuter i maskin.7. Låt degen jäsa i 30 minuter.8. Smörj en långpanna med smör. Jag använde en som var 35x40cm.9. Kavla ut degen lite och tryck ut den jämnt över hela plåten.10. Skär bröden i fyrkanter jag använde en degskrapa som jag doppade i lite mjöl. Strö över lite mjöl.11. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter.12. Sätt ugnen på 225 grader. Baka brödet mitt i ugnen 13-14 minuter.13. Låt bröden svalna på galler under duk. Älskar du också saffran? Kika då in här: Baka med saffran