Jag testade att ha i saffran i mitt enkla sconesrecept... alltså, det här blev ju hur gott som helst! Det är bröd, fast med saffran och tillsammans med en god marmelad och kanske lite ost så kommer det här att bli julens favoritfrukost! Jag älskar julen, så passa på att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika så du inte missar något gott! Saffransscones, 4 st 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0,5 tsk salt 50 g smör 0,5 g saffran, ett paket 2 dl mjölk Gör så här: 1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen. 3. Blanda saffran med mjölken och tillsätt i bunken och rör snabbt ihop till en kladdig deg. 4. Tippa ur degen på en plåt med bakplåtspapper. Med lite mjöl på fingrarna trycker du ut den till en cirkel på cirka 30 cm i diameter. Skär brödet i 4 lika stora delar. 5. Baka mitt i ugnen i 10-12 minuter. Är du som jag lite galen i julbak så hittar du massor av recept här: Baka till jul Hoppas du gillar dessa scones lika mycket som jag!