Idag var jag sugen på en riktigt rejäl smörgås, en sådan där som man bara vill sätta tänderna i! Jag gjorde saftiga frallor som är lite avlånga så att de är lätta att hålla i och man kan ha i mycket pålägg. Dessa passar även perfekt till en picknick och man kan fylla dem med massor av gott! För att de skulle bli extra saftiga hade jag i havregryn i degen som binder vätskan, och så hade jag mjölk som hälften av degvätskan för att de skulle bli extra mjuka. På riktigt, dessa måste bara testas! Vill du ha fler tips på goda bröd hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd Saftiga frallor, 16 stycken 2,5 dl vatten 1 dl havregryn 2,5 dl mjölk 50 g jäst 100 g rumsvarmt smör 1 msk honung 2 tsk salt 10-11 dl vetemjöl Pensling: 1 ägg sesamfrön Gör så här: 1. Koka upp vatten med havregryn och låt sjuda en minut. Dra av från plattan och rör ner mjölken. Låt svalna till 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt degvätskan och rör tills jästen löst upp sig. 3. Blanda ner rumsvarmt smör, honung, salt och nästan allt vetemjöl. Arbeta till en smidig deg som lossnar från kanterna av bunken. Cirka 5 minuter i maskin eller 10 för hand. 4. Täck bunken och låt jäsa 30 minuter. 5. Tippa upp degen på lätt mjölat bakbord. Knåda den lätt och dela i två delar. 6. Rulla ut varje del till en lång limpa och dela varje i 8 bitar. Rulla dem till avlånga stänger på cirka 15 centimeter och lägg på plåt med bakplåtspapper. 7. Täck plåtarna med bakduk och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 8. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. 9. Baka mitt i ugnen 10-12 minuter till bröden fått fin färg och känns lätta när du känner på dem. 10. Låt svalna på galler. Jag bakar ofta med havregryn i degen, jag tycker att de bröden blir mer matiga och saftiga! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Mmmmm, så goda! Jag hade i smör och ost, det är så jag gillar mina smörgåsar allra bäst! Hoppas du blir sugen på att testa mina saftiga frallor, jag tror inte att du blir besviken!