Det här den perfekta frukosten enligt mig! Nybakade scones med blåbär och lite rårörssocker ovanpå för lite extra lyx och krisp! Jag gjorde sconesen lite söta med vaniljsocker bara för att det är så himla gott, men det går bra att byta ut det mot t.ex honung om man vill. Vill du göra en paleovariant på blåbärsscones så hittar du recept på det här: Blåbärsscones Paleo Scones med blåbär, 6 stycken 3,5 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1 krm salt 75 g smör 1,5 dl mjölk 1 dl frysta blåbär 2 msk rårörssocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. 3. Skär smöret i bitar och blanda med mjölblandningen och arbeta ihop till en smulig massa. 4. Blanda ner mjölken och rör ihop till en kladdig deg, avsluta med att arbeta in blåbären. 5. Dela degen 6 bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite. 6. Strö över rårörsocker och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler. Mmmm, det doftade så himla gott när dessa godbitar bakades, och lika gott var det att äta dem! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika