Det har nog inte undgått någon att jag älskar att baka scones till frukost. Lättbakat och lyxigt med nybakat till frukost! Idag blev det scones med havregryn, lite mer tugg än vanliga med bara vetemjöl. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Scones med havregryn, 5 st 2 dl havregryn 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0,5 tsk salt 50 g smör 2 dl mjölk Gör så här: 1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen. 3. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg. 4. Dela degen i 5 delar, med lite mjöl på fingrarna blir det mindre kladdigt.Man kan även klicka ut dem med hjälp av två skedar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. 5. Baka mitt i ugnen i 10-12 minuter. 6. Äts varma, gärna med ost och marmelad. Vill du ha mer recept på scones så har jag massor av tips här: Recept på scones