Finns det något mysigare än att baka scones till frukost? Här testade jag en variant med citron och ingefära, så himla goda! Perfekt med lite smör och en skiva ost eller två på! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Scones med ingefära och citron, 4st 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0,5 tsk salt 50 g smör 2 dl mjölk Skal av 1 citron, endast det yttersta 1 msk riven ingefära Gör så här: 1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen. 3. Tillsätt mjölk, citronskal och ingefära och rör snabbt ihop till en kladdig deg. 4. Tippa ur degen på en plåt med bakplåtspapper. Med lite mjöl på fingrarna trycker du ut den till en cirkel på cirka 30 cm i diameter. Skär brödet i 4 lika stora delar. 5. Baka mitt i ugnen i 10-12 minuter. Älskar du också scones? Här hittar du massor av olika varianter: Recept på scones