Idag kände jag mig lite pysslig och baksugen samtidigt :) Så jag testade att göra ett skådebröd, du vet, ett sådant där bröd som man dekorerar upp till tänderna och som passar perfekt att pryda en buffé, eller lägga mitt på bordet när man har middag! Det kallas skådebröd, men det går såklart utmärkt att äta också! Jag är inte så bra på att göra figurer eller dekorationer, så jag höll mig till blommor, en fläta och lite snurror. Jag är säker på att du kan göra ett ännu finare bröd! Skådebröd 3 dl vatten 25 g jäst 1 msk olivolja 1 tsk salt 7-8 dl vetemjöl Pensling: 1 ägg sesamfrön vallmofrön Gör så här: 1. Ljumma vattnet till 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet. 3. Tillsätt olivolja, salt och nästan allt vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg som släpper från kanterna på bunken. 4. Täck med duk och låt jäsa 30 minuter. 5. Sätt ugnen på 200 grader. Tippa upp degen på lätt mjölat bakbord, knåda den och dela i två delar. 6. Kavla ut ena delen i valfri form som är 0,5 cm tjock. Lägg på plåt med bakplåtspapper och nagga med en gaffel. 7. Med den andra halvan gör du dekorationer och lägger på brödet. 8. Då det tar lite tid att dekorera så behöver inte brödet jäsa en andra gång. Pensla hela brödet med uppvispat ägg och strö eventuellt på vallmofrön och sesamfrön om du vill. 9. Baka mitt i ugnen 18-20 minuter tills brödet har fått en fin färg. Det här var verkligen hur roligt som helst att göra, och det passar perfekt att göra tillsammans med barn då det blir som att hålla på med modellera :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du tips på fler goda bröd så hittar du alla mina bröd här: Bröd