Vill du ha lite nybakat bröd som är riktigt snabbt, enkelt och smakrikt? Då är detta något för dig! Brödet blir extra saftigt av det rivna äpplet, och sedan kommer det små smakexplosioner från hasselnötter och tranbär. Ett riktigt gott bröd som du har klart på en timme! Äppelbröd, 2 bröd: 2 dl fyrkornskross 1 dl havregryn 3 dl dinkelmjöl, fullkorn 3 dl vetemjöl 1 dl krossat linfrö 1 dl solrosfrön 2 tsk salt 2 tsk bikarbonat 5 dl filmjölk 1 dl mörk sirap 1 dl hasselnötter, hela 1 dl rivet äpple 1 dl torkade tranbär Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Blanda alla torra ingredienser utom hasselnötterna i en bunke. Rör i filmjölk och sirap. 3. Riv äpplet och ha i detta tillsammans med hasselnötter och tranbär. 4. Smörj en avlång brödform, häll i smeten och strö över grovt dinkelmjöl. 5. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i cirka 50 minuter. 6. Låt brödet vila tills det är svalt så att det sätter sig ordentligt.