Jag testade att göra ett bröd med ingefära och morätter. Det blev en söt/syrlig smak och ett snyggt matbröd! Sätt en fördeg som får stå 12h. Sedan blandar du den med: 800g manitoba cream (Vetemjöl) 460g vatten Knåda degen i maskin 4 minuter, vila 4, knåda fyra.Sedan tillsätter du: 2dl rivna moröytter1 msk färsk riven ingefära20g havssalt Knåda degen 2 minuter tills allt är väl blandat. Lägg degen i en form/plastlåda som är smord med två matskedar rapsolja. Låt degen vila 30 minuter, vik sedan kanterna mot mitten. Låt degen vila 30 minter och vik igen. Tippa sedan upp degen på ett mjölat bord och dela den i två delar. Mjöla två jäskorgar rikligt och lägg en degbit i varje korg. Låt jäsa till dubbel storlek. Efter vikningarna i formen, delade jag degen i två delar och jäste dem i brödkorgar.Gräddningen körde jag i 250 grader 10 minuter med några isbitar i botten på ugnen, sedan hade jag i baktermometern, sänkte temeraturen till 200 grader och körde brödet till 98 grader.