Idag testar jag att göra hårt bröd av min surdegsgrund. Jag kan ju vara lite partisk, men jäklar vad gott det blev! Det här receptet är superenkelt och går att krydda med vad som helst! Ingredienser till surdegsknäcke, ca 40 stycken 100g surdegsgrund 200g vatten 250g rågmjöl 175g vetemjöl special 15g honung 1msk Brödkryddor 6g salt + valfria kryddor till topping Gör så här: 1. Blanda alla ingredienser till degen och kör ca 4-5 minuter i degblandaren. Plasta bunken och låt stå i rumstemperatur ca 12h timmar. 2. Sätt ugnen på 200 grader. 3. Tippa ur degen ur bunken på mjölat bakbord och knåda den tills den känns smidig. Är den lös och klibbar på händerna, tillsätt mer mjöl. 4. Dela degen i fyra delar, kavla ut en av delarna till en fyrkant och lägg på bakplåtspapper som passar på plåten till ugnen. Kavla ut degen lite extra på bakplåtspapperet så du får den riktigt tunn. 5. Pensla vatten på brödet och strö dina favoritkryddor på. Jag testade med sesamfrön, dillfrön, linfrön, timjan och havssalt. 6. Använd en sporre och skär de former du vill att brödet ska ha. 7. Grädda brödet mitt i ugnen 10-15 minuter, passa det så det inte bränns!