Underbart fluffiga tekakor i långpanna! Idag testar jag ett recept från Victorias provkök som alltid bakar så mycket goda saker! De här tekakorna blev verkligen supergoda! Kolla in hennes blogg och hennes Instagram hittar du här: @victorias_provkok Tekakorna blev verkligen superfluffiga och matiga med både ägg och ordentligt med smör i degen, lyxtekakor! Tekakor i långpanna, 24 st 50 g jäst 100 g smör 3 dl standardmjölk 2 dl kallt vatten 2 tsk salt 2 ägg 3 msk strösocker 13-14 dl vetemjöl special (Det går bra med vanligt vetemjöl också, men de blir extra fluffiga med special) Gör så här: 1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk och vatten, vätskan ska bli max 37 grader varm men gärna lite ljummen. 2. Häll blandningen över jästen och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, ägg och socker och blanda runt. 3. Tillsätt vetemjölet under knådning. Degen ska bli smidig och inte klibbig men tillsätt inte för mycket mjöl för då blir brödet lätt torrt. Kör degen i maskin ca 7-10 minuter eller dubbelt så lång tid för hand. 4. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter. 5. Kavla ut eller platta ut degen till en rektangel och lägg i en plåt med bakplåtspapper, pudra över lite vetemjöl. Skär rutor ner till botten av plåten och låt jäsa övertäckt 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 6. Baka mitt i ugnen ca 15 minuter, brödet ska få fin färg och låta lite ihåligt när du knackar på det. 7. Låt brödet svalna innan du tar isär brödet och skär i det. Servera med smör och ost och NJUT! För fler brödrecept, kika in här: Matbröd För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika