Jag tycker tekakor är det perfekta brödet att fylla upp frysen med. Otroligt gott till frukost! Idag blev det tekakor med äpple i, det gör tekakorna extra saftiga och goda! Tekakor är något jag bakar ofta och det är roligt att variera receptetn, men oftast blir det mormors tekaor :) Receptet på dem hittar du här: Mormors tekakor Tekakor med äpple, 20 st 2 dl havregryn 5 dl vatten 50 g smör 50 g jäst 2 msk honung 2 rivna äpplen (ca 200 g rivet äpple) 2 tsk salt 13-14 dl rågsikt Gör så här: 1. Koka en gröt på havregryn och 2,5 dl av vattnet. Dra av kastrullen från plattan och blanda ner resten av vattnet och smöret. Låt blandningen svalna till 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke, rör ut den med degvätskan. 3. Tillsätt honung, rivet äpple, salt, nästan all rågsikt. 4. Knåda degen i maskinen i 5 minuter eller 10 minuter för hand. Degen ska vara lite lös hellre än för fast. 5. Låt jäsa 30 minuter. 6. Ha upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den lite. Kavla ut degen ca 0,5 cm hög. Stansa ut rundlar och lägg på bakplåtspapperklädd plåt. 7. Låt jäsa under en handduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 8. Baka mitt i ugnen i 6-8 minuter tills de får en gyllene färg. Jag använder rikligt med mjöl när jag kavlar ut degen så att det blir lätt att stansa ut tekakorna. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha fler tips på goda bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd