Det var någon på Instagram @fredriksfika som frågade mig om jag hade ett recept på tekakor med kardemumma. Det hade jag inte, men blev genast sugen på att testa! Jag har ätit det tidigare och det är ju så himla gott och de här blev precis lika goda som de jag testat på bageri. Fluffiga och saftiga tekakor med kardemumma! Det här blev verkligen precis hur gått som helst, och nu är ju frågan om jag vill ha i kardemumma i alla tekakor framöver! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Tekakor med kardemumma, 24 stycken 5 dl mjölk 50 g jäst 2 msk honung 1 tsk salt 2 tsk mortlad kardemumma 12 dl vetemjöl (720 g) 100 g rumsvarmt smör Gör så här: 1. Ljumma mjölken i en kastrull till cirka 35-37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och lös upp jästen med mjölken. 3. Tillsätt honung, salt, kardemumma, vetemjöl och det rumsvarma smöret och arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 för hand. 4. Täck bunken med en duk och låt degen jäsa i 30 minuter. 5. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till cirka 3-4mm tjock och stansa ut rundlar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 minuter under duk. Du kan strö på lite extra mortlad kardemumma om du vill. 6. Sätt ugnen på 225 grader. 7. Baka tekakorna mitt i ugnen 6-8 minuter tills de har fått fin färg. 8. Låt svalna på galler. Jag bakar ofta tekakor, vill du ha fler goda recept på tekakor och matbröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd Bland annat de här tekakorna som började min förälskelse för just tekakor: Mormors tekakor