Jag älskar verkligen att baka bröd på havregrynsgröt, brödet blir extra saftigt, härlig smak och helt perfekt till frukost! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Tekakor på havregrynsgröt, 16 st2 dl havregryn2,5 dl vatten1 tsk salt100 g smör2,5 dl mjölk0,5 dl ljus sirap50 g jäst3 dl rågsikt6-7 dl vetemjöl Pensling och dekoration:0,5 dl mjölkHavregrynGör så här:1. Blanda havregryn, vatten och salt och koka upp och sjud ett par minuter till en fast gröt.2. Ta av kastrullen från plattan och rör ner smöret så att det smälter.3. Tillsätt mjölk och sirap och låt svalna till 37 grader.4. Smula jästen i en bunke, rör ut med degvätskan. Tillsätt rågsikt och nästan allt vetemjöl och arbeta degen cirka 5 minuter i maskin. Degen ska vara lite klibbig för extra saftigt bröd. 5. Täck bunken med duk och låt degen jäsa 30 minuter.6. Tippa upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela i 16 lika stora delar. 7. Rulla ihop till en liten boll och platta ut på plåtar med bakplåtspapper. Picka frallorna och täck med duk och låt jäsa 30 minuter. 8. Sätt ugnen på 225 grader. 8. Pensla tekakorna med lite mjölk och strö över havregryn.9. Baka mitt i ugnen i 10-12 minuter till tekakorna fått fin färg. Jag brukar även göra dessa som frallor, här är ett liknande recept med enbart vetemjöl. Grötbullar