När det är alla hjärtans dag, och vad passar väl då bättre än att bjuda på nybakta tekakor i form av ett hjärta! Här är ett recept på riktigt saftiga och fluffiga tekakor till alla hjärtans dag! Jag penslade tekakorna med vatten direkt de kom ut ur ugnen, det tricket har jag lärt mig av mormor. tekakorna får då inte en hård skorpa utan en mer mjuk och perfekt tekakeskorpa :) Ingredienser till ca 30 tekakor till alla hjärtans dag 1 dl havregryn eller råggryn 5 dl vatten 50 g smör 0,5 dl honung 2 tsk salt 50 g jäst 9-10 dl rågsikt Gör så här: 1. Koka en gröt på havregryn och 2,5 dl vatten. 2. Smält smöret i gröten, samt blanda i resten av vattnet, honung och saltet. 3. Smula jästen i en bunke, ha i grötblandningen och rör tills jästen löst upp sig. 4. Blanda i mjölet och arbeta degen ihop till en deg. 5. Låt jäsa 30 minuter. 6. Ha upp degen på ett bakbord och knåda den lite. Kavla ut degen ca 0,5 cm hög. Stansa ut hjärtan och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Nagga tekakorna med en gaffel. 7. Låt jäsa under en handduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 8. Baka mitt i ugnen i 6-8 minuter tills de får en gyllene färg. 9. Pensla tekakorna med lite vatten direkt de kommer ur ugnen så blir de härligt mjuka. Jag använde samma form som jag använder till mina pepparkakor :) Ta gärna en en ganska stor hjärtform så de inte blir för små. Tekakor är verkligen det godaste! Vill du testa ett oar som är lite grövre och som blir minst lika fluffiga ska du kolla in dessa! Tekakorna du måste testa! Eller varför inte en glutenfri variant: Tekakor paleo Hoppas du blir sugen att testa tekakor till alla hjärtans dag, en perfekt start på dagen! :)