Tjockbulla gör med bland annat potatismos som ger brödet en fantastisk konsistens och smak. Likt rågsiktskakor, men liksom mer gott bara :) De här bröden är verkligen perfekta att baka upp, dela på och ha i frysen till smarriga frukostar! Om du inte råkar ha lite potatismos så går det utmärkt att använda pulvermos och göra lite snabbt. Receptet går att halvera och ger då 4 bröd. Som jag har förstått det så är tjockbulla och mjukbulla ganska lika, recept på mjukbulla hittar du här: Mjukbulla För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Tjockbulla, 8 st runda bröd 150 g smör 1 liter mjölk 50 g jäst 1 msk salt 1 msk malda brödkryddor 1,5 dl potatismos 2 dl strösocker 1,8 liter rågsikt, 990 g 1,2 liter vetemjöl 720 g Pensling: 2 msk sirap 3 msk vatten Gör så här: 1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken. Ljumma till 37 grader. 2. Rör ut jästen med degvätskan. 3. Rör i salt, brödkryddor, potatismos och strösocker. 4. Blanda i rågsikten och det mesta av vetemjölet (spar en del till utbakning) 5. Arbeta ihop allt till en smidig deg och knåda 5 minuter i maskin eller dubbelt för hand. Låt jäsa i 40 minuter. 6. Tag upp degen och knåda på mjölad bänk. Skär degen i 16 lika stora delar. Platta ut dem till kakor, ca 14 cm i diameter. 7. Picka dem med nagg eller gaffel. Låt jäsa 30 minuter. 8. Sätt ugnen på 200 grader. 9. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 15 minuter tills de fårr fin färg, gyllenbruna både på ovansidan och undersidan. 10. Pensla kakorna direkt de kommer ur ugnen med vatten blandat med sirap. Låt svalna på galler. Vill du ha fler goda recept på bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd