Mjuka nybakade tortillas! Plättlätt att göra och så mycket godare än de man köper! Jag har i lite majsmjöl för att ge lite extra smak och konsistens. Tortillas är perfekt till wraps, fajitas eller som de är! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Tortillas, 10 stycken 6-7 dl vetemjöl special 1 dl majsmjöl 0,5 tsk salt 2 tsk olja 3 dl vatten Gör så här: 1. Mät upp vetemjöl, majsmjöl, salt olja och vatten i en bunke. Arbeta ihop till en smidig deg som lossnar lätt från kanterna. 2. Tippa upp degen på ett lätt mjölat bakbord och dela i 10 lika stora delar. 3. Rulla varje del till en boll och kavla ut dem tunt, cirka 30 cm i diameter. 4. Grädda bröden i torr medelvarm stekpanna tills de fått fin färg. cirka 1-2 minuter per sida. 5. Lägg bröden på en tallrik och täck med en lätt fuktig handduk, då håller de sig mjuka och är lätta att göra t.ex en wrap av. 6. Ät direkt eller frys in så snart de svalnat. Jag är ingen expert på att kavla runt, men så tycker jag inte att det är superviktigt heller, huvudsaken är ju att det är gott :) Vill du ha fler recept på bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd