Kärt barn har många namn brukar det heta. Här är mitt favoritbröd! Just detta bröd brukade mamma alltid göra när vi var små. Eldade i vedspisen och stekte tunnbröd. Vi kallade det Tull-Tull, det kan också kallas Stompa, Tu-tull säger mormor att det heter. Det är ett mjukt tunnbröd som man steker i stekpanna, obs, det ska vara en stekpanna av gjutjärn! Sådana där teflon betackar jag mig för! 1,5 liter rågsikt 5 dl filmjölk (Fet, inge mellan eller lätt!) 1,5dl sirap 2 tsk fänkål 2tsk anis 2tsk salt 2tsk bikarbonat Mortla hel anis och fänkål, blanda fil, sirap och kryddor i en bunke. Blanda bikarbonaten med mjölet och blanda det med filblandningen. Blanda till en fast deg. Rulla ut hela degen till en rulle och dela i 20 delar, kavla ut varje del till en rund pannkaka, nagga med en gaffel. Värm en gjutjärnsstekpanna till medelvärme plus lite till. Stek bröden i en torr gjutjärnspanna tills de får en fin färg på båda sidorna, servera omedelbums! Mitt bästa serveringstipps är smör, bara smör. Brödet är så gott som det är!