Hembakat mjukt tunnbröd som blir otroligt gott! Jag älskar verkligen att baka bröd på alla sätt och vis, och idag blev det rejäla och stora tunnbröd! Tunnbrödet bakas med kornmjöl, det är något jag upptäckt när jag bakat en hel del bröd på sistone att det är ju helt fantastiskt. De bröden jag bakat med kornmjöl blir så härlig i konsistensen, lite porösa och så goda. T.ex. den här: Kavring För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Mjukt tunnbröd, 6 st stora bröd 25 g smör 5 dl mjölk 50 g jäst 0,5 dl ljus sirap 1 tsk salt 2 tsk malda brödkryddor (Går att utesluta om man vill) 9 dl kornmjöl 4 dl vetemjöl Gör så här: 1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och ljumma till 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och rör ut med degvätskan. 3. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta till en smidig deg. Den behöver inte arbetas länge utan bara tills den gått ihop. 4. Täck bunken och låt jäsa 40 minuter. 5. Värm ugnen till 275 grader, har du en baksten/bakstål så lägg in det mitt i ugnen. Har du inte det så går det utmärkt att ställa in en plåt att baka dem på. 6. Knåda ihop degen och dela i 6 lika stora delar. Kavla ut dem riktigt tunt med vanlig kavel, ca 25-30 cm i diameter. Sedan kör du ett varv med kruskavel. 7. Grädda ett bröd i taget på bakstenen/plåten mellan 3-5 minuter tills de börjar få lite färg. 8. Lägg på galler med en lätt fuktad kökshandduk över så att de inte torkar ur. 9. Ät och njut, eller frys in på en gång när de svalnat. TIPS: Har du inte kruskavel så kan du du nagga bröden med en gaffel också. Gillar du dessa så gillar du säkerligen min stompa också, receptet hittar du här: Stompa