Rustikt bröd med valnötter, det här brödet gillar jag att baka och bjuda till maten. Fantastiskt god nötig smak! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Valnötsbröd, 2 bröd50 g jäst5 dl vatten150 g valnötter2 msk honung2 tsk salt4 dl rågsikt9 dl vetemjöl special (540 g)0,5 dl rapsoljaGör så här: 1. Smula jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader. Häll vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Grovhacka valnötterna. 2. Tillsätt nötterna, olja, honung, salt, rågsikt och vetemjöl. Arbeta 5 minuter i maskin eller dubbelt för hand. Låt degen jäsa 40 min under bakduk.3. Dela degen i två bitar och forma dem till två runda bröd. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 min under bakduk.4. Sätt ugnen på 250 grader. Skär ett rutmönster i brödet med vass kniv. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 5 min. Sänk temperaturen till 200 grader och grädda ytterligare ca 30-35 min till en innertemperatur på 98 grader. Låt bröden kallna på galler utan duk. Vill du ha fler recept på goda matbröd, kolla då in här: Fredriks matbröd