Är det något som är gott så är det ju vitlöksbröd, och om man bakar dem själv så är det änny godare! Idag gjorde jag riktiga breadsticks, sådana som man får mycket i USA. De här är goda precis som de är, eller doppa i lite salsa, eller servera till maten. Det som gör hela grejen är penslingen efter man bakat dom, och de här ska ätas varma och direkt, det är då de är som bäst! Det går att spara och frysa in, men som sagt, godast är de när man äter dem nybakade! Vitlöksbröd, 12 stycken 50 g smör 2,5 dl mjölk 25 g jäst 1 msk honung eller sirap 0,5 tsk salt 6 dl vetemjöl Pensling: 25 g smör 1 vitlöksklyfta 2 tsk finhackad persilja 0,5 tsk salt Gör så här: 1. Smält smöret och blanda i mjölken, ljumma till fingervarmt, ej över 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och lös upp jästen med degvätskan. 3. Tillsätt honung/sirap, salt och vetemjöl vetemjöl och arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 för hand. 4. Täck bunken med en duk och låt degen jäsa i ca 30 minuter tills den är dubbelt så stor. 5. Tippa upp degen på bakbordet och dela i 12 lika stora delar. Rulla ut varje del till en avlång pinne på 20-25 cm i diameter. 6. Lägg alla pinnar på en plåt med bakplåtspapper med lite mellanrum. Täck med duk och låt jäsa 30 minuter. 7. Sätt ugnen på 225 grader. 8. Baka mitt i ugnen 6-8 minuter tills de har fått fin färg. 9. Under tiden bröden bakas - Smält smöret i en kastrull. Pressa i vitlöken och låt den fräsa med i smöret i cirka en minut för att få bort den där starka smaken av rå vitlök. Blanda i persilja och salt. 10. Ta ut bröden och pensla med vitlökssmöret medan bröden är heta. Låt svalna något sedan är det bara att njuta! Det blev faktiskt farligt gott! Jag åt dessa till en sallad och det gick inte att bara ta en ;) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Testade att doppa dem i lite salsa också, inte helt fel det heller! Gillar du dessa så är jag säker på att du skulle gilla de här Mozzarellabröden! Receptet hittar du här: Mozzarellabröd Bröden går ihop lite när man bakar dem, men det gör bara att de blir extra saftiga! Vitlöksbröden blir väldigt fluffiga och mjuka!