Jag älskar verkligen naanbröd. Mjukt och mört bröd som ofta serveras tillsammans med maten på indiska restauranger. Idag testade jag att baka lite vitlöksnaan! Bröden är verkligen goda att äta precis som de är! Receptet på vanligt naan hittar du här: Naan Vitlöksnaan, 8 st. 1/4 pkt jäst (12,5 g) 1,5 dl ljummet vatten 1 dl naturell yoghurt 1 msk olja 2 tsk honung 5-6 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 1 tsk svart kumminfrö, (går att utesluta) Pensling: 25 g smält smör 2 vitlöksklyftor Eventuellt koriander Gör så här: 1. Smula jästen i en bunke och rör ut med det ljumma vattnet. 2. Blanda i yoghurt, olja, honung, nästan allt vetemjöl och salt och arbeta ihop till en smidig deg som lossnar från kanterna från bunken. 3. Täck bunken med duk och låt jäsa 60 minuter. 4. Tippa upp degen på mjölat bakbord utan att knåda den. Dela i 8 lika stora delar. 5. Kavla ut varje bit bröd till en rundel och stek cirka 2 minuter på varje sida i medelvarm stekpanna. Jag stekte dem i torr stekpanna, men om det fastnar kan du smörja med lite olja innan. Om du råkar ha en murika så är det här brödet perfekt att ha till grillkvällar! 6. Smält smöret och pressa med vitlöksklyftorna så att de får fräsa med cirka en minut. Det gör att vitlöken inte blir så stark. Gillar du koriander så blanda i lite finhackad koriander. 7. Pensla de nygräddade bröden med vitlökssmöret. Vill du ha tips på fler goda bröd hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika