Blåbär blåbär blåbär! Jag bakar med blåbär året om, jag får ett sug på det ibland och då får det bli en paj eller blåbärsbullar! Idag testade jag en ny variant där jag helt sonika hade i massor av blåbär rätt i bullen. Det blev ju hur gott som helst! I fyllningen hade jag i vanilj vilket inte gjorde bullarna sämre precis... MUMS!! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Blåbärsbullar, 30 stycken 5 dl mjölk 50 g röd jäst 150 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 tsk salt 2 tsk nymortlad kardemumma 13 dl vetemjöl special + lite till utbakning Fyllning: 150 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2 msk vaniljsocker 3-4 dl blåbär Pensling: 1 ägg pärlsocker Gör så här: 1. Värm mjölken till 37 grader. 2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt smöret i små bitar tillsammans med socker, salt och kardemumma. 3. Tillsätt mjölet och arbeta degen i 10 minuter i maskin, eller dubbelt så lång tid för hand. 4. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i 30 minuter. 5. Rör ihop smör, strösocker och vaniljsocker till fyllningen. 6. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Kavla ut till en stor rektangel på ca 60x40cm. 7. Bred ett tunt lager fyllning på degen. Strö över blåbären. Rulla ihop långsida mot långsida och skär cirka 2 cm tjocka skivor och lägg bullarna i bullformar på plåt. 8. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. 10. Baka bullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter. 11. Låt bullarna kallna på galler, jag kör utan duk för att den blir väldigt blå annars :) Vill du ha fler tips på goda bullar så hittar du alla mina recept här: Fredriks bullar