Underbart saftiga bullar fyllda med hallon och mandelmassa! Att baka bullar är verkligen något av det bästa jag vet, rogivande och doften av nybakade bullar är barndomen i en liten ask! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Hallonbullar, 24 stycken 5 dl mjölk 50 g röd jäst 150 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 tsk salt 2 tsk mortlad kardemumma 13 dl vetemjöl special + lite till utbakning Fyllning: 200 g hallon 150 g mjukt smör 150 g riven mandelmassa Pensling: 1 dl vatten 1 dl socker pärlsocker Gör så här: 1. Värm mjölken till 37 grader. 2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt smöret i små bitar tillsammans med socker, salt och kardemumma. 3. Tillsätt mjölet och arbeta degen i 10 minuter i maskin, eller dubbelt så lång tid för hand. 4. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i 30 minuter. 5. Rör ihop hallon, smör och mandelmassa till fyllningen. 6. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Kavla ut till en stor rektangel på ca 60x40cm. 7. Bred ett tunt lager fyllning över hela degen. Vik degen en gång långsida mot långsida. Kavla ett par gånger för att få en jämn deg att skära i. 8. Skär strimlor på ca 2,5 cm. Tvinna och sno ihop till en knut med ändarna neråt. 9. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 10. Baka bullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter. 11. Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Pensla bullarna med sockerlagen direkt de kommer ur ugnen och strö på pärlsocker. Lägg bullarna på galler och låt svalna. Vill du ha fler recept på bullar så hittar du alla mina recept här: Bullar