De här bullarna blev så goda! Saftiga bullar med det sötsyrliga lemoncurden passar perfekt ihop. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Bullar med lemoncurd – Solskensbullar, 24 st 5 dl mjölk 50 g röd jäst 150 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 tsk salt 13 dl vetemjöl special + lite till utbakning Fyllning: 3 dl lemoncurd Recept: Lemoncurd Pensling: 50 g smör 1 1/2 dl strösocker Gör så här: 1. Ljumma mjölken till 37 grader. 2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt smöret i små bitar tillsammans med socker och salt. 3. Tillsätt mjölet och arbeta degen i 10 minuter i maskin, eller dubbelt så lång tid för hand. 4. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i 30 minuter. 5. Koka lemoncurden. 6. Knåda degen på mjölad arbetsbänk. Dela i 24 delar och rulla till släta bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta till dubbel storlek, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 7. Gör djupa hål i bullarna och klicka eller spritsa i lemoncurd i varje hål. 8. Grädda bullarna gyllenbruna mitt i ugnen, ca 8-10 minuter. Låt bullarna svalna på galler. 9. Vid serveringen, pensla bullarna med smör och doppa i socker, jag undviker mitten så att den får vara gul och fin :) TIPS: Bullarna går utmärkt att frysa, finast blir de om man fryser utan att pensla dem. Sen när du ska bjuda på bullarna kan du tina upp dem och pensla med smör och doppa i socker. Vill du ha fler recept på goda bullar så hittar du massor av recept här: Bullar