De här chokladbullarna är så goda! De smakar ordentligt med choklad och det är lika bra att baka upp många och ha i frysen, de går åt som smör i solsken när man väl smakat! Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Chokladbullar, 24 st. 50 g jäst 5 dl mjölk 1,5 dl strösocker 13-14 dl vetemjöl 2 tsk nystött kardemumma 0,5 tsk salt 150 g rumsvarmt smör Fyllning: 150 g rumsvarmt smör 1,5 dl strösocker 1 dl kakao Pensling: 1 ägg pärlsocker Gör så här: 1. Smula ner jästen i en bunke . Ljumma mjölken till 37 grader. 2. Rör ut jästen med mjölken. Tillsätt socker, kardemumma, salt och nästan allt mjöl i bunken. 3. Börja arbeta ihop degen och tillsätt det rumsvarma smöret i klickar. 4. Arbeta degen i ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand tills du har en smidig deg som lossar lite lätt från kanterna. 5. Låt degen jäsa 30 minuter under duk. 6. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen. 7. Knåda och kavla ut degen till en stor rektangel och bred på fyllningen jämt över hela. 8. Vik ihop degen långsida mot långsida. Skär ca 1,5 cm breda remsor av degen och tvinna remsan och gör en knut med ändarna nedåt. Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. 9. Låt jäsa 30-40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 10. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. 11. Baka mitt i ugnen i ca 8-10 minuter tills bullarna har fått fin färg. 12. Låt bullarna svalna på ett galler. Vill du ha fler recept på goda bullar så hittar du alla mina recept här: Fredriks bullar