Jag har testat en hel del glutenfria kanelbullar, både paleo och att göra egen mjölmix, dock är det dessa som jag är absolut mest nöjd med av alla jag testat! Det är stor skillnad mellan olika mjölmixar och till dessa använde jag Lailas glutenfria blå mix, det blev riktigt härlig deg som var lättare att jobba med än de jag testat tidigare. Jag har inte testat alla mjölmixar som finns så det finns säkert fler som är bra men vill ändå ge tipset. Ett till glutenfritt lite roligt alternativ är dessa: glutenfria kanelbullebollar Glutenfria kanelbullar, 30 stycken 5 dl mjölk 50 g röd jäst 1 dl strösocker 0,5 tsk salt 2 tsk nymalda kardemummakärnor 15-16 dl glutenfri mjölmix + lite till utbakning 150 g rumsvarmt smör Fyllning: 150 g rumsvarmt smör 1 dl socker 2 msk malen kanel Pensling: 1 ägg pärlsocker Gör så här: 1. Ljumma mjölken till 37 grader. 2. Smula jästen i degbunken och rör ut med mjölken. 3. Tillsätt socker, salt, kardemumma och nästan all mjölmix samt det rumsvarma smöret. 4. Arbeta degen i 5 minuter i maskin eller för hand tills den känns genomarbetad och går att ta på utan att klibba fast på fingrarna. 5. Låt jäsa 30 minuter under duk. 6. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål. 7. Pudra lite mjölmix på bakbordet och tippa ur degen. Knåda ihop den och kavla ut till en stor rektangel på ca 40×60 cm. 8. Bred på fyllningen över hela degen. 9. Nu till tricket att få fina glutenfria bullar, skär remsor på cirka 1,5 cm utan att först rulla ihop degen. Rulla ihop varje remsa för sig och fäst änden under bullen. 10. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa 30 minuter under duk. 11. Sätt ugnen på 250 grader. 12. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. 13. Baka bullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter tills de har fått fin färg och känns lite lätta om du lyfter lätt på dem. 14. Låt bullarna svalna på galler. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika