Glutenfria bullar i långpanna är ett perfekt sätt att få bullarna att hålla sig extra saftiga! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Glutenfria Kardemummabullar i långpanna, ca 24 st 5 dl mjölk 50 g röd jäst 1 dl strösocker 0,5 tsk salt 2 tsk nymalda kardemummakärnor 15-16 dl glutenfri mjölmix + lite till utbakning (Jag använde Lailas blå) 150 g rumsvarmt smör Fyllning: 150 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 msk mortlad eller malen kardemumma Pensling: 1 ägg 1 msk nymalen kardemumma 2 msk råsocker Gör så här: 1. Ljumma mjölken till 37 grader. 2. Smula jästen i degbunken och rör ut med mjölken. 3. Tillsätt socker, salt, kardemumma och nästan all mjölmix samt det rumsvarma smöret. 4. Arbeta degen i 5 minuter i maskin eller för hand tills den känns genomarbetad och går att ta på utan att klibba fast på fingrarna. 5. Låt jäsa 30 minuter under duk. 6. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål. 7. Pudra lite mjölmix på bakbordet och tippa ur degen. Knåda ihop den och kavla ut till en stor rektangel på ca 40×60 cm. 8. Bred på fyllningen över hela degen. 9. Skär remsor på cirka 1,5 cm utan att först rulla ihop degen. Rulla ihop varje remsa för sig och fäst änden under bullen. 10. Lägg i en bakplåtspapperklädd långpanna med lite mellanrum mellan varje bulle. Låt jäsa 30 minuter under duk. 11. Sätt ugnen på 225 grader. 12. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över råsocker och kardemumma 13. Baka bullarna mitt i ugnen i 20 minuter tills de har fått fin färg. 14. Låt svalna på galler. Vill du ha fler glutenfria recept så hittar du massor här: Baka glutenfritt