Riktigt saftiga och goda saffransbullar ska alla få till julen! De här är glutenfria och du gör dem enkelt mjölkfria genom att använda mjölkfritt margarin. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Glutenfria saffransbullar. 32 st 5 dl mjölk 50 g röd jäst 1 g saffran, 2 pkt 1 tsk strösocker (att mortla med saffran) 2 dl strösocker 0,5 tsk salt 15-16 dl glutenfri mjölmix (Jag använde Lailas blå) 150 g rumsvarmt smör eller rumsvarmt mjölkfritt margarin Pensling: 50 g smör eller mjölkfritt margarin strösocker Gör så här: 1. Ljumma mjölken till 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken. 3. Mortla saffranet med 1 tsk strösocker, blanda ner i degvätskan. 4. Tillsätt smör, salt, strösocker och nästan all mjölmix, spar lite till utbakning. 5. Arbeta degen cirka 5 minuter i maskin. Känn på degen med fingret, det ska gå att ta på den utan att det fastnar på fingrarna. 6. Täck bunken med duk och låt degen jäsa 30 minuter. 7. Knåda degen smidig på mjölat bakbord, dela den sedan i 32 bitar. Rulla varje bit till en rulle och rulla in ändarna åt varsitt håll till ett S. 8. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Täck med bakduk, låt jäsa 30 minuter. Värm ugnen till 250 grader. 9. Grädda lussekatterna mitt i ugnen 6-8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. 10. Pensla bullarna med smör och doppa i socker vid servering. TIPS: Ska du inte servera alla bullar på en gång så går de utmärkt att frysa innan du penslar med smör och doppar i socker. Vill du ha fler tips på glutenfritt så hittar du massor av inspiration här: Baka glutenfritt