Supersnabba bullar med äpple och kardemumma. Jag gillar att göra hastbullar, bara att röra ihop och baka av så har man något gott att bjuda på till fikat! Just nu är det mycket bullar i hjärnan :) Jag har precis släppt min andra bok Baka Bullar och det är så kul! Nästa vecka är det Bak och chokladfestivalen för hela slanten! Jag ska stå tillsammans med Ankarsrum och baka bullar hela mässan! Jag ska även vara i baklabbet och baka bullar, så kul! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Hastbullar med äpple, 10 st. 5 dl vetemjöl 1 dl socker 2 tsk bakpulver 1 tsk nymalda kardemummakärnor 100 g smör 1 ägg 1,5 dl mjölk Fyllning och dekoration: 1 äpple 1 tsk kanel 2 tsk strösocker pärlsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader 2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 3. Tillsätt det kalla smöret och smula sönder med fingertopparna tills det är finfördelat. 4. Tillsätt ägget och mjölken och rör ihop till en klibbig deg. 5. Forma 10 runda bullar med händerna och lägg i muffins eller bakformar. 6. Skölj och skiva äpplet. Blanda med socker och kanel och tryck ner äppelskivor i bullarna. 7. Strö över pärlsocker och baka mitt i ugnen 10-12 minuter. Vill du ha fler recept på bullar så hittar du alla mina recept här: Fredriks bullar