När man har ont om tid och vill bjuda på bullar så är detta svaret! Hastbullar med kardemumma är så gott, speciellt om man mortlar kardemummakärnorna själv! Hastbullar med kardemumma, 10 st 5 dl vetemjöl 1 dl socker 2 tsk bakpulver 2 tsk nymalda kardemummakärnor 100 g smör 1 ägg 1,5 dl mjölk Dekoration: 2 msk rårörssocker 1 tsk nymalda kardemummakärnor Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 3. Tillsätt det kalla smöret och smula sönder med fingertopparna tills det är finfördelat. 4. Tillsätt ägget och mjölken och rör ihop till en klibbig deg. 5. Forma 10 runda bullar med händerna och lägg i muffins eller bakformar. 6. Blanda rårörssocker och kardemumma och strö över bullarna. 7. Baka mitt i ugnen 10-12 minuter. Jag har bakat mycket hastbullar här på bloggen, bland annat de här med med äpple! Hastbullar med äpple För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika