Idag blev det ett gäng sommarbullar! Underbara bullar med jordgubbsfyllning som verkligen smakar sommar. Jag fyllde dessa med min jordgubbskompott, om man inte vill koka egen så kan man använda jordgubbssylt också :) Receptet på jordgubbskompott hittar du här: Jordgubbskompott För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Jordgubbsbullar, 30 stycken 5 dl mjölk 50 g röd jäst 150 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 tsk salt 2 tsk nymortlad kardemumma 13 dl vetemjöl special + lite till utbakning Fyllning: cirka 3 dl jordgubbskompott Pensling: 1 ägg pärlsocker Gör så här: 1. Värm mjölken till 37 grader. 2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt smöret i små bitar tillsammans med socker, salt och kardemumma. 3. Tillsätt mjölet och arbeta degen i 10 minuter i maskin, eller dubbelt så lång tid för hand. 4. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i 30 minuter. 5. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Kavla ut till en stor rektangel på ca 60x40cm. 6. Bred ett tunt lager fyllning på degen. Rulla ihop långsida mot långsida och skär cirka 2 cm tjocka skivor och lägg bullarna i bullformar på plåt. 7. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. 9. Baka bullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter. 10. Låt bullarna kallna på galler. För fler goda bullar, kika in här: Fredriks bullar