De här kalljästa kanelbullarna blev otroligt saftiga och smakrika! När man kalljäser bullar så får degen tid att utvecklas i smak, och det är inte svårare än att baka vanliga bullar, bara ett annat sätt. Jag kalljäste mina i rumstemperatur, men vill du jäsa över natten kan du halvera jästen, gör degen och baka ut bullarna direkt och lägg på plåtar som du ställer i kylen. Sen är det bara att ta ut dem på morgonen och låta dem bli rumsvarma och sedan baka av.För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Kalljästa kanelbullar, cirka 30 st.Ingredienser:5 dl mjölk50 g jäst150 g rumsvarmt smör1,5 dl strösocker2 tsk nymalen kardemumma1 tsk salt13-14 dl vetemjöl specialFyllning:150 g rumsvarmt smör1 dl socker2 msk kanelPensling:ÄggPärlsockerAlternativt*1 dl strösocker1 dl vatten2 tsk vaniljsockerGör så här:1. Smula ner jästen i en bunke.2. Häll mjölken i bunken och rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt smör, socker, kardemumma och salt.3. Tillsätt nästan allt mjöl, spar lite till utbakningen. Arbeta degen 10 minuter i maskin eller dubbelt för hand tills den släpper från kanterna på bunken och går att ta på utan att den fastnar på fingrarna.4. Täck bunken med plastfilm och låt jäsa 1,5-2 timmar i rumstemperatur tills den är dubbelt så stor.5. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen.6. Kavla ut degen till en rektangel och bred på fyllningen jämt över hela. Vik ihop degen längs långsidan.7. Det går bra att snurra dem precis hur man vill. Denna gång blev det nystan, då kavlar man ut degen och brer på fyllningen och viker ihop. Skär sedan tunna strimlor som du tar 2-3 stycken och rullar ihop precis som ett garnnystan.8. Täck plåtarna med bakdukar och låt jäsa 30-40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.9. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.10. Baka mitt i ugnen ca 6-8 minuter tills de är gyllene både ovanpå och under bullen.11. Lägg bullarna på galler och låt svalna under duk.* Vill du pensla bullarna med sockerlag så kokar man ihop socker, vatten och vaniljsocker, bakar bullarna utan att pensla något alls. När bullarna är klara så penslar man dem direkt när de kommer ut ugnen med sockerlagen och strör på pärlsocker. Det ger glansiga och fina kanelbullar som blir lite extra saftiga. Vill du ha ännu fler recept på goda kanelbullar och variationer så hittar du massor av mina recept här: Kanelbullar