Jag älskar att baka bullar i alla former och jag stod och bakade min bästa kanelbullar och funderade på om jag kunde testa något nytt. Så jag bakade av dem utan pensling, efter de var bakade så penslade jag dem med smör och doppade i kanelsocker... OMG! Jag visste inte att det skulle bli den godaste kanelbullen någonsin! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Kanelbullar med kanelsocker, cirka 30 st. 5 dl mjölk 50 g jäst 150 g rumsvarmt smör 1,5 dl strösocker 2 tsk nymalen kardemumma 1 tsk salt 13-14 dl vetemjöl special Fyllning: 150 g rumsvarmt smör 1 dl socker 2 msk kanel Pensling: 50 g smör 2 dl strösocker 2 tsk kanel Gör så här: 1. Smula ner jästen i en bunke. 2. Ljumma mjölken till 30-35 grader, hellre lite kallare än för varmt och låta degen ta lite extratid på sig istället. 3. Häll mjölken i bunken och rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt smör, socker, kardemumma och salt. 4. Tillsätt nästan allt mjöl, spar lite till utbakningen. Arbeta degen 10 minuter i maskin eller dubbelt för hand tills den släpper från kanterna på bunken och går att ta på utan att den fastnar på fingrarna. 5. Låt degen jäsa 30-40 minuter 6. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen. 7. Kavla ut degen till en rektangel och bred på fyllningen jämt över hela. Vik ihop degen längs långsidan. 8. Skär ca 1,5 cm breda remsor av degen som du tvinnar, sedan snurrar du till en snurra och lägg änden under. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. 9. Täck plåtarna med bakdukar och låt jäsa 30-40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. 11. Baka mitt i ugnen ca 6-8 minuter tills de är gyllene både ovanpå och under bullen. 12. Lägg bullarna svalna något, pensla sedan med smält smör och doppa i kanelsocker. TIPS: Om du vill frysa in bullarna, gör det innan du penslar dem och doppar i socker, annars smälter sockret. Jag brukar pensla precis innan servering. Vill du ha fler recept på kanelbullar så hittar du alla mina recept här: Kanelbullar