Jag är galen i kardemummabullar! Jag vill ha kardemumma i degen, fyllning och massor ovanpå. Tricket för att få en riktigt gof kardemummabulle är att använda kardemummakärnor och mortla själv, det ger så mycket mer smak. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Kardemummabullar i muffinsform, 24-30 stycken5 dl mjölk50 g jäst för söta degar1,5 dl strösocker1 tsk salt1 msk nystött kardemumma800 g (ca 1,4 l) Vetemjöl special150 g rumsvarmt smörKardemummafyllning:150 g rumsvarmt smör1,5 dl strösocker1 msk nystött kardemummaTill pensling:1 ägg0,5 dl råsocker1 tsk nymalen kardemummaGör så här:1. Ljumma mjölken till 37 grader.2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst upp sig.3. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, nästan allt vetemjöl och smöret i bitar.4. Arbeta degen cirka 10 minuter med maskin eller dubbelt för hand, tills den känns smidig och lossnar från kanterna från bunken.5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.6. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.7. Tippa upp degen på mjölat bakbord och knåda lite lätt. Kavla ut till en stor rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop degen som en rulltårta.8. Skär rullen i delar på ca 3 cm och lägg bullarna i muffinsformar med snittytan uppåt, gärna i en muffinsplåt så att de håller formen. Täck med bakduk och låt jästa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.9. Pensla bullarna med uppvispat ägg . Blanda råsocker och kardemumma och strö över bullarna.10. Baka bullarna mitt i ugnen 10-12 minuter.11. Låt bullarna vila 10 minuter innan du lägger upp dem på galler och svalna helt.Här kan du se en film när jag bakar kardemummabullar: Det bästa med att baka muffins i formar är att all fyllning stannar kvar i formen och det blir extra saftiga bullar.Vill du ha fler recept på bullar så hittar du alla mina recept här: Fredriks bullar