Är det något jag verkligen kan få cravings på så är det kardemummabullar! Idag gjorde jag kardemummabullar med en krämig fyllning med mandelmassa, så otroligt goda! Vill du inte använda mandelmassa i fyllningen så har jag ett annat recept här: Kardemummabullar För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Kardemummabullar, 24 st 5 dl mjölk 50 g jäst för söta degar (röd) 1,5 dl strösocker 1 tsk salt 1 msk nymalen kardemumma 800 g (ca 1,4 l) Vetemjöl special 150 g rumsvarmt smör Kardemummafyllning med mandelmassa: 150 g rumsvarmt smör 150 g mandelmassa 1 msk vaniljsocker 1 msk nymalen kardemumma Till pensling: 1 ägg 0,5 dl strösocker 1 msk nymalen kardemumma Gör så här: 1. Värm mjölken till 37 grader. 2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst upp sig. 3. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, nästan allt vetemjöl och smöret i bitar. 4. Arbeta degen cirka 10 minuter med maskin eller dubbelt för hand, tills den känns smidig och lossnar från kanterna från bunken. 5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter. 6. Riv mandelmassan och rör ihop med resten av ingredienserna till fyllningen. 7. Tippa upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda ihop. Kavla ut till en stor rektangel. Bred på fyllningen. 8. Vik ihop långsida mot långsida och skär remsor på cirka 2 cm. Snurra remsan ett par varv runt fingrarna och avsluta med att lägga remsan tvär över med änden underst. 9. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper eller i en muffinsform. Täck med bakduk och låt jästa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 10. Pensla med uppvispat ägg och strö på strösocker och kardemumma. 11. Baka bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter till de fått fin färg och känns lätta. 12. Låt bullarna svalna på galler. Här kan du se en video när jag bakar och snurrar kardemummabullar på lite olika sätt: [embed]https://youtu.be/fYAxn9zQKqA[/embed] Mitt bästa tips när man gör kardemummabullar är att använda hela kardemummakärnor när man bakar, det ger så mycket mer smak och det blir helt enkelt godare bullar!