Idag bjuds det på kardemummabullar på tre olika sätt! Jag älskar verkligen kardemummabullar och det ska vara mycket kardemumma i degen, fyllningen och även ovanpå! Videon och receptet hittar du här nedanför. Jag lovar att ditt hem kommer att dofta fantastiskt när du bakar dessa! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfikaoch Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks FikaKardemummabullar, 24-30 stycken5 dl mjölk50 g jäst för söta degar1,5 dl strösocker1 tsk salt1 msk nymalen kardemumma800 g (ca 1,4 l) Vetemjöl special150 g rumsvarmt smörKardemummafyllning:150 g rumsvarmt smör1,5 dl strösocker1 msk nymalen kardemummaTill pensling:1 ägg0,5 dl råsocker1 msk nymalen kardemummaGör så här:1. Värm mjölken till 37 grader.2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst upp sig.3. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, nästan allt vetemjöl och smöret i bitar.4. Arbeta degen cirka 10 minuter med maskin eller dubbelt för hand, tills den känns smidig och lossnar från kanterna från bunken.5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.6. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.7. Tippa upp degen på mjölat bakbord och knåda lite lätt. Kavla ut till en stor rektangel.Bred på fyllningen. Snurra bullarna som i filmen eller i muffinsform.8. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper eller i en muffinsform. Täck med bakduk och låt jästa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.9. Pensla med uppvispat ägg och strö på råsocker och kardemumma.10. Baka bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter.11. Låt bullarna svalna på galler. Hoppas att ni testar det här receptet och jag lovar, gillar du kardemumma så kommer du att älska dessa bullar!Vill du ha fler recept på bullar så hittar du massor av inspiration här: Fredriks bullar Om du älskar kanelbullar mer än kardemummabullar så har jag samlat en hel drös med roliga varianter på hur man kan leka med kanelbullesmak här: Kanelbullar