Just nu befinner jag mig i London och hälsar på mina kompisar Jonas och Ross. De har köpt ett underbart fint hus här och renoverar för fullt. Jag bidrar med det som jag gör allra bäst = baka bullar :) Så det fick bli min favoritbulle över alla favoritbullar! Karsdemummabullar med kardemumma i degen, kardemumma i fyllningen och kardemummasocker ovanpå! Ska det vara så ska det vara ordentligt! Kardemummabullar, 24 st5 dl mjölk50 g jäst1,5 dl strösocker1 ägg1 tsk nymalen kardemumma1 tsk salt13-14 dl vetemjöl150 g rumsvarmt smörFyllning:150 g rumsvarmt smör1 msk kardemumma1 dl strösocker1 msk ströbrödPensling:1 ägg2 tsk kardemumma1 msk strösockerGör så här:1. Ljumma mjölken till 35-37 grader i en kastrull. Smula ner jäst i en bunke.2. Tillsätt mjölken och rör till jästen löst upp sig.3. Tillsätt strösocker, ägg, kardemumma och salt. Häll i nästan allt mjöl och smöret i bitar och arbeta degen tills den släpper från kanterna. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.4. Rör ihop allt till fyllningen.5. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord knåda och kavla ut till en stor rektangel ca 0,5 cm tjock.6. Bred på fyllningen över hela och vik ihop långsida mot långsida.7. Skär cirka centimeterbreda längder och tvinna varje längd och snurra ihop till en bulle med änden under bullen. (Se video längre ner i inlägget)8. Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.9. Sätt ugnen på 225 grader.10. Vispa upp ägg. Blanda strösocker och kardemumma i en separat skål.11. Pensla bullarna med ägget. Strö över kardemummasockret.12. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 10-12 minuter och bullarna har fått fin färg.13. Låt svalna på galler. Jonas och Ross har ett helt nyrenoverat kök, och jag var lite i himlen :)För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika På affären vi var på fanns varken malen kardemumma eller kardemummakärnor, men de hade hela kardemummakapslar, så Jonas hjälpte mig med att sitta och pilla ur alla små kärnor. Det var ett stort jobb, men så blev det hur gott som helst också! Det var roligt att shoppa loss och försöka hitta alla ingredienser. Jag hade blivit förvarnad om att jäst kan vara lite svårt i England, så jag fuskade med att ha med jäst hemifrån :)Vill du ha mer tips på goda bullar så hittar du alla mina recept här: Fredriks sötebröd Här är en video när jag gör både nystan och snurror: Här är en nyare video när jag bakar kardemummabullar också: