Längder är lite underskattat tycker jag, det blir så goda och perfekt när man ska bjuda på fika! Man kan skära så liten eller STOR bit man vill också :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Kardemummalängd, 4 st 5 dl mjölk 50 g jäst för söta degar (röd) 1,5 dl strösocker 1 tsk salt 1 msk nymalen kardemumma 800 g (ca 1,4 l) Vetemjöl special 150 g rumsvarmt smör Kardemummafyllning med mandelmassa: 150 g rumsvarmt smör 150 g mandelmassa 1 msk vaniljsocker 1 msk nymalen kardemumma Till pensling: 1 ägg 0,5 dl råsocker 1 msk nymalen kardemumma Gör så här: 1. Värm mjölken till 37 grader. 2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst upp sig. 3. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, nästan allt vetemjöl och smöret i bitar. 4. Arbeta degen cirka 10 minuter med maskin eller dubbelt för hand, tills den känns smidig och lossnar från kanterna från bunken. 5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter. 6. Riv mandelmassan och rör ihop med resten av ingredienserna till fyllningen. 7. Tippa upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda ihop. Dela i fyra delar. 8. Kavla ut varje del till en rektangel cirka 25x30 cm och fördela fyllningen i mitten (Se bild nedan). Skär centimetertjocka remsor och lägg omlott. 9. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper, täck med duk och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. 10. Pensla med uppvispat ägg och strö på råsocker och kardemumma. 11. Baka bullarna i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter. De ska ha fått fin färg och vara gyllene både ovanpå och under. 12. Låt längderna svalna på galler. Ett roligt sätt att variera längderna, och man får rejält med fyllning i mitten av bullen. För mer goda bullar och längder kika in här: Fredriks bullar