Jag älskar verkligen kardemummabullar! Står jag och ska välja mellan en kanelbulle eller kardemummabulle så blir det kardemumma 9 gånger av 10! Här är mina godaste kardemummabullar fast rullade som nystan! Längre ner ser du en lite äldre film jag gjorde när jag visar hur jag snurrar dem. Här kan du se en video när jag gör nystan, snurror och i muffinsformar: Kardemummanystan, 30 stycken5 dl mjölk50 g jäst för söta degar1,5 dl strösocker1 tsk salt1 msk nystött kardemumma800 g (ca 1,4 l) Vetemjöl special150 g rumsvarmt smörKardemummafyllning:150 g rumsvarmt smör1,5 dl strösocker1 msk nystött kardemummaTill pensling:1 dl strösocker1 dl vatten0,5 dl råsocker1 tsk nymalen kardemummaGör så här:1. Värm mjölken till 37 grader.2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst upp sig.3. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, nästan allt vetemjöl och smöret i bitar.4. Arbeta degen cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig och lossnar från kanterna från bunken.5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.6. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.7. Tippa upp degen på mjölat bakbord och knåda lite lätt. Kavla ut till en stor rektangel.Bred på fyllningen och vik ihop degen långsida mot långsida. Skär degen i tunna strimlor. Snurra ihop (nysta) 2-3 remsor remsor tills det blir en boll.8. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och tryck till lite lätt så att det blir en botten av bullen. Täck med bakduk och låt jästa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.9. Baka bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter.10 Koka upp 1 dl vatten och 1 dl strösocker och låt sjuda ett par minuter. Pensla bullarna direkt med sockerlagen när de kommer ur ugnen.11. Blanda råsocker och kardemumma och strö över bullarna.12. Låt bullarna svalna på galler.Här är videon när jag snurrar nystan och snurror. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=lMr-0h875Vg[/embed]För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika