Jag blev så sugen på lussekatter, och för skoj skull så gjorde jag lussekatter som just katter :) Jag använde en kalljäst deg med mycket smör så man får riktigt saftiga lussekatter! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Lussekatter, ca 14 st25 g jäst2 dl kall mjölk0,5 dl socker0,5 g saffran7 dl vetemjöl200 g rumsvarmt smörPensling och garnering:1 äggrussinGör så här:1. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör om så att jästen löser sig2. Mortla saffran med lite av sockret3. Blanda ner mjöl, resten av sockret, saffran och klicka ner smöret i mindre bitar i degvätskan. Arbeta samman det till en smidig deg som går att ta på utan att fastna på fingrarna. 4. Dela degen i ca 14 lika stora delar. Kavla ut varje del till en cirkel på lätt mjölat bakbord, skär två sneda snitt och vik upp "öronen. Rulla ihop och fast samman ändarna till ansiktet. Se bild nedan. 5. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och täck med duk. Låt jäsa 1,5-2 timmar. 6. Sätt ugnen på 225 grader. Garnera med russin och pensla bullarna med uppvispat ägg. 7. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8-10 minuter tills de är lika gyllene ovanpå som under. 8. Låt svalna på galler under duk. Lite svårt att förklara, men när man gjort de två snitten ska man inte vika rätt upp direkt, utan vik ner den övre delen en centimeter och vik öronen "under sig själva" åt fel håll. Då håller katten ihop bättre sen när den jäser. Hoppas ni förstår :) Jag tyckte i alla fall de blev söta! Vill du ha fler recept på goda saffransbullar så hittar du det här: Saffransbullar