Lyxiga saffransbullar fyllda med mandelmassa och toppade med tosca! Det är är verkligen en lyxig bulle som smakar godare än godast! Jag gjorde bullarna ganska stora, men det går utmärkt att göra dem mindre, bara korta tiden i ugnen med ett par minuter. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Lyxiga saffransbullar, ca 30 stycken 5 dl mjölk 50 g jäst 1 g saffran 1 dl socker 1 tsk salt 13 dl vetemjöl (780g) 150 g rumsvarmt smör 30 bullformar Fyllning: 150 g rumsvarmt smör 100 g mandelmassa Tosca: 100 g smör 1 dl socker 2 msk ljus sirap 2 msk vetemjöl 2 msk mjölk 100 g mandelspån Gör så här: 1. Ljumma mjölken till 35-37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och rör ut den med mjölken. 3. Mortla saffran med lite av sockret. Blanda i saffran, resten av sockret, salt och vetemjöl i degvätskan. 4. Arbeta in det rumsvarma smöret och knåda degen 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. 5. Täck över bunken och låt degen jäsa i 30 minuter. 6. Medan degen jäser så blandar du riv mandelmassan och blanda med smöret till fyllningen. 7. Kavla ut degen till en stor rektangel på ett lätt mjölat bakbord, bred på fyllningen och rulla ihop. 8. Skär cirka 30 bitar av rullen och lägg i bullformar. 9. Lägg bullarna på en plåt och låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 10. Blanda alla ingredienser till toscan utom mandelspånen. Låt sjuda ett par minuter. Blanda ner mandelspånen. 11. Fördela toscan över bullarna och baka mitt i ugnen ca 8-10 minuter. 12. Låt bullarna svalna på galler. Bullarna går utmärkt att frysa in. Bara toscan i sig gör att de här blir en snabb favorit. Jag älskar verkligen att koka tosca, det doftar så gott! Vill du ha fler tips på goda bullar så hittar du alla mina recept här: Fredriks bullar Lycka till och hopps att du gillar dem lika mycket som jag!