Mandelkubbar är verkligen enkelt att göra, och när man bjuder på dem så får alla minnen från barndomen. Enklare bakverk än det här får man leta efter, och det är ett perfekt recept att göra om man inte har så mycket tid, men vill ändå bjuda på hembakat! Jag har gjort mandelkubb tidigare, men med bittermandlar i. Denna gång använde jag bittermandelarom vilket är mycket enklare, smakar mer, och många är rädd för bittermandlar då det är giftigt om man får i sig för mycket. Jag gör mina mandelkubbar med en rätt lös deg för att de ska hålla sig saftiga när man bakat dem, och så använder jag gräddfil för att få lite extra fett i degen. Mandelkubbar, 15-20 stycken100 g rumsvarmt smör1,5 dl strösocker1 ägg10 droppar bittermandelarom2 dl gräddfil (eller filmjölk)5,5 dl vetemjöl2 tsk hjorthornssaltpärlsocker till garneringGör så här:1. Sätt ugnen på 200 grader.2. Rör samman smör och socker. Tillsätt ägget, bittermandelaromen och gräddfilen.3. Blanda hjorthornssaltet med mjölet och arbeta in det till en jämn och lös deg.4. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Använd två matskedar och klicka ut degen på bakplåtspapperet.5. Strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter tills de fått fin färg.6. Låt svalna på galler utan bakduk.Här kan du se en video när jag bakar dessa: Mandelkubbarna blir riktigt saftiga och goda, och de smakar allra bäst helt nybakade. Det går utmärkt att frysa in dem också.För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Det är perfekt att ha sådana här recept i bakfickan när man vill bjuda på hembakat fika! Det behöver inte vara krångligt att bjuda på riktigt gott fika!Ett annat recept som är bra att ha är på hastbullar, precis hur gott som helst! Receptet på . ina hastbullar hittar du här: Hastbullar