Är de små - får man ta två! Idag blev det ett helt gäng minisemlor :) Så söta och perfekt om man vill ha semla men inte en jättestor! Receptet på degen går utmärkt att halvera, eller så kan man baka hälften av degen som fullstora semlor och hälften som små. Semmelbullar går utmärkt att frysa in och ta fram när man är sugen på en semla! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Minisemlor, 60 st. 5 dl mjölk 50 g röd jäst 1 dl strösocker 1 ägg 1 msk mortlad kardemumma 1 tsk salt 14 dl vetemjöl (840g) 200 g rumsvarmt smör + 1 ägg att pensla med Fyllning och dekoration för cirka hälften av bullarna: 200 g mandelmassa en skvätt vispgrädde 3 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker florsocker Gör så här: 1. Ljumma mjölken till ca 37 garder. 2. Smula jästen i en bunke och rör ut dem med den ljumma mjölken. 3. Tillsätt socker, ägg, kardemumma, salt, vetemjöl. Börja att arbeta ihop till en deg, och tillsätt det rumsvarma smöret i klickar och fortsätt arbeta degen i 10 minuter i maskin eller dubbelt så lång tid för hand tills degen lossnar från kanterna av bunken. 4. Låt degen jäsa 30 minuter under duk. 5. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och dela i 2 delar. Dela varje del i 30 små bitar, rulla till runda bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. 6. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. 8. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 6-8 minuter tills de är gyllene. Låt svalna på galler. 9. Skär ut ett lock på bullarna, gröp ur lite av bullen och lägg i en skål. 10. Mosa mandelmassan med urgröpet från bullen och lite vispgrädde så att det blir så krämigt som precis du vill ha det. 11. Vispa grädden med vaniljsocker. Fyll bullarna med mandelmassa, spritsa lite grädde, på med lock och florsocker, sedan är det bara att njuta!! Vill du testa min godaste fyllning så kan du se en hel video när jag bakar semlor och gör rostad mandelmassa här nedan. Här visar jag också hur du vispar perfekt vispgrädde! Här hittar du receptet: Semlor med rostad mandelmassa [embed]https://youtu.be/b_5D0iSEhO4[/embed] Vill du ha mer recept på varianter av semlor så har jag samlat massor av recept här: Semlor