Riktigt goda och smakrika rabarberbullar! En variant av älskade rimbobullen som jag fyllt med en rabarber och kardemummakompott. En riktig vårbulle! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Rabarberbullar, 16 st Fyllning: 200 g rabarber 200 g syltsocker med pektin 1 tsk nymalen kardemumma Vetedeg: 25 g jäst 2 dl kall mjölk 0,5 dl socker ca 6-7 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 200 g rumsvarmt smör Pensling och garnering: ägg florsocker Gör så här: 1. Börja med fyllningen så den hinner svalna. Skölj och skiva rabarbern i cirka 1 cm skivor. 2. Blanda rabarber, syltsocker och kardemumma i en kastrull. Låt koka upp och sjuda tills rabarbern är mjuk. Häll upp i en skål och låt svalna. 3. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen löst upp sig. 4. Tillsätt socker och nästan allt mjöl. Arbeta samman och tillsätt salt och det rumsvarma smöret. Degen ska vara smidig och lossna från kanterna av bunken, är den kladdig kan du tillsätta lite mer mjöl. 5. Tippa upp degen på ett lätt mjölat bakbord utan att jäsa den först. Kavla ut degen till en stor rektangel på ca 40×40 cm, på lätt mjölat bakbord. Sporra eller skär ut fyrkanter, ca 8×8 cm. 6. Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant. Vik upp de fyra hörnen över fyllningen och tryck samman dem. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. 7. Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under duk ca 2 timmar. 8. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 6-8 minuter. Låt bullarna kallna utan bakduk. 9. Pudra bullarna med florsocker vid servering. Vill du ha fler läckra recept på bullar så hittar du massor av recept här: Fredriks bullar