Visst älskar jag kanelbullar och kardemummabullar, men en annan storfavorit är Rimbobullar! Det är en riktigt klassisk bulle som fullkomligt smälter i munnen! Rimbobullarna är uppfunna av Ingrid Bohman 1956. Ingrid skulle få besök av en tidning som skulle göra reportage och ville bjuda på färska bullar när de kom på morgonen. Förutom sin familj hade Ingrid ladugård med kor som skulle mjölkas och eftersom bullar tar lång tid att göra med två olika jäsningsperioder löste Ingrid det med ett recept där bullarna skulle bakas på kall degvätska, degen behövde inte jäsas före utbakningen. I stället räckte det att göra degen, baka ut bullarna med fyllning och allt, lägga dem på en plåt och låta dem jäsa under de två timmar hon var ute hos korna i ladugården. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Rimbobullar, 25 st 25 g jäst 2 dl mjölk 200 g rumsvarmt smör 1 msk socker ca 6 dl vetemjöl Fyllning: 75 g smör 1,5 msk socker 1,5 tsk vaniljsocker Pensling: 1 ägg Glasyr: 4 msk florsocker 0,5 msk vatten Gör så här: 1. Rör ut jästen i lite av mjölken i en skål. 2. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta samman till en smidig deg. 3. Kavla ut degen till en stor fyrkant, 40 x 40 cm, på lätt mjölat bakbord. 4. Skär degen i fyrkanter, 8 x 8 cm. 5. Blanda samman fyllningen och lägg en klick på mitten av varje ruta. 6. Nyp ihop rutorna och lägg knytena i bullformar. Ställ formarna på en plåt. Låt bullarna jäsa cirka 2 timmar i rumstemperatur. 7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5–10 minuter tills de fått fin färg. Låt bullarna kallna. Glasera med florsockerglasyr. Vill du ha fler recept på bullar hittar du massor av inspiration här: Fredriks bullar