Idag känns det som att alla bullar bara blir med mer saker i och på, och krångligare recept. Men det behöver det ju inte vara! En slät bulle kan vara precis hur god som helt! Idag blev det russinbullar, så gott och enkla att göra. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Russinbullar, 24 st 200 g russin 2 dl äppeljuice 5 dl mjölk 50 g röd jäst 1 dl strösocker 1 msk mortlad kardemumma 1 tsk salt 14 dl vetemjöl special (840 g) 200 g rumsvarmt smör Pensling: 1 dl äppeljuice 1 dl strösocker Gör så här: 1. Lägg russin i en skål och häll på äppeljuicen, låt stå en timme så att russinen blir riktigt mjuka. 2. Ljumma mjölken till ca 37 garder. 3. Smula jästen i en bunke och rör ut dem med den ljumma mjölken. 3. Tillsätt socker, kardemumma, salt, vetemjöl och russinen. Börja att arbeta ihop till en deg, och tillsätt det rumsvarma smöret i klickar och fortsätt arbeta degen i 10 minuter i maskin eller dubbelt så lång tid för hand tills degen lossnar från kanterna av bunken. 5. Låt degen jäsa 30 minuter under duk. 6. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och dela i 2 delar. Dela varje del i 12 bitar, rulla till runda bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. 7. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 8. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Under tiden kokar du upp äppeljuice och socker i en katsrull till en sockerlag. 9. Pensla bullarna med sockerlagen direkt de kommer ur ugnen. Låt svalna på galler utan duk. Vill du ha fler recept på bullar så hittar du alla mina recept här: Fredriks bullar