En riktigt saftig saffranskrans med kanelfyllning är alltid rätt. Här är ett roligt sätt att forma den lite annorlunda än vanliga längder, och du får massa fyllning fördelat i hela bullen. Receptet går utmärkt att dubbla om du vill göra flera kransar. Jag älskar julen, så passa på att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika så du inte missar något gott! Saffranskrans med kanel, 1 st 2,5 dl mjölk 25 g jäst för söta degar 0,5 g saffran, 1 pkt 1 tsk strösocker 100 g rumsvarmt smör 0,5 tsk salt 1 dl strösocker 7 dl Vetemjöl special Fyllning 75 g rumsvarmt smör 0,5 dl strösocker 1 msk kanel Pensling: 1 ägg pärlsocker Gör så här: 1. Ljumma mjölken till 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken. 3. Mortla saffranet med 1 tsk strösocker, blanda ner i degvätskan. 4. Tillsätt smör, salt, strösocker och nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakning. 5. Arbeta degen cirka 10 minuter i maskin eller dubbelt så långt för hand till en elastisk och smidig deg som släpper från kanterna av bunken. 6. Täck bunken med plastfilm och låt degen jäsa till dubbel storlek, cirka 40 minuter 7. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Kavla till en stor fyrkan, virka 40x40 cm. Bred på fyllningen. 8. Rulla ihop och dela i två delar mitt i rullen. Lägg de två delarna omlott och forma till en krans och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 9. Täck med bakduk, låt jäsa 30-45 minuter. Värm ugnen till 200 grader. 10. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. 11. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Kransen ska kännas lätt och och fin färg både ovanpå och under. Låt svalna på galler under bakduk. Det här är verkligen mycket enklare än vad det ser ut som. En sak jag märkt när jag gjort dessa kransar är att det blir bättre om man kavlar degen riktigt tunt så man får många fina lager av fyllning.