Saftiga saffransbullar dekorerade med pärlsocker. När man gör saftiga saffransbullar så finna det inget magiskt trick, men jag har några tips. Väg mjölk, smör och mjöl så kommer du alltid att få samma resultat. Ha inte i för mycket mjöl, det torkar utan bullarna. Man vill ha en deg som är elastisk och smidig och som inte klibbar på fingrarna! Älskar du att baka med saffran så hittar du alla mina recept här: Baka med saffran Saffransbullar med pärlsocker, 40 st. 5 dl mjölk 50 g jäst för söta degar 1 g saffran, 2 pkt 1 tsk strösocker 200 g rumsvarmt smör 1 tsk salt 2 dl strösocker 14 dl Vetemjöl special (840) Pensling: 1 ägg pärlsocker Russin (om man vill :) ) Gör så här: 1. Ljumma mjölken till 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken. 3. Mortla saffranet med 1 tsk strösocker, blanda ner i degvätskan. 4. Tillsätt smör, salt, strösocker och nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakning. 5. Arbeta degen cirka 10 minuter i maskin eller dubbelt så långt för hand till en elastisk och smidig deg som släpper från kanterna av bunken. 6. Täck bunken med plastfilm och låt degen jäsa till dubbel storlek, cirka 40 minuter 7. Knåda degen smidig på mjölat bakbord, dela den sedan i ca 40 bitar. Rulla varje bit till en rulle och rulla in ändarna åt varsitt håll till ett S. 8. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Täck med bakduk, låt jäsa 30-45 minuter. Värm ugnen till 250 grader. 9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker, stoppa eventuellt i russin. 10. Grädda lussekatterna mitt i ugnen 6-8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Jag älskar julen, så passa på att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika så du inte missar något gott!